top of page

Wat is baby- en kindertherapie?

Baby- en kindertherapie is een gespecialiseerde vorm van therapie die zich richt op het herkennen en begrijpen van de unieke signalen die baby's en kinderen geven door hun gedrag.

 

Deze therapie gaat verder dan de gebruikelijke opvoedkundige adviezen en biedt een diepgaande aanpak voor issues zoals aanhoudend huilen, slaapproblemen, en voedingsmoeilijkheden.

 

Door de onderliggende oorzaken van stress of ongemak te identificeren, helpt het baby's en kinderen hun ervaringen te verwerken en geeft het ouders inzicht in hoe ze hun kind het beste kunnen ondersteunen.

filip-mroz-unsplash_edited.jpg

Waarom baby- en kindertherapie?

Wanneer traditionele adviezen niet werken, kan baby- en kindertherapie uitkomst bieden. Het is essentieel voor baby's en kinderen die:
 

  • Overgevoelig zijn voor geluiden of drukte.

  • Passief of juist heel actief reageren zonder duidelijke reden.

  • Moeite hebben met eten, drinken, of slapen.

  • Onverklaarbaar veel huilen of krijsen.
     

Deze signalen kunnen wijzen op diepere issues die niet medisch verklaard worden maar wel serieuze aandacht behoeven.

werkwijze-stoelen_edited_edited.jpg

Wanneer baby- en kindertherapie?

Overweeg baby- en kindertherapie als je:

  • Voelt dat er 'iets niet klopt' met je baby of kind, ondanks geruststellende medische controles.

  • Merkt dat je kind ongewoon reageert op alledaagse situaties.

  • Behoefte hebt aan ondersteuning om de band met je kind te versterken en hun welzijn te verbeteren.

werkwijze-baby_edited.jpg

Werkwijze

Onze aanpak is persoonlijk en afgestemd op de behoeften van jouw kind. We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin we de situatie en jullie ervaringen bespreken.

 

De therapie vindt plaats in een veilige en comfortabele omgeving waar je kind vrij kan bewegen en 'vertellen' via lichaamstaal en geluiden. We werken nauw samen met jou als ouder om signalen te interpreteren, stressfactoren te identificeren, en effectieve ondersteuning te bieden.

 

Ons doel is niet alleen het directe welzijn van je kind te verbeteren, maar ook jullie als gezin sterker te maken.

"De babytherapie bij Karin heeft ons veel opgeleverd. Enerzijds heeft onze baby tijdens de behandeling conflicten kunnen oplossen die hij eerder heeft opgelopen, en aan de andere kant leerden we als ouder ontzettend veel waardoor we onze baby veel beter kunnen begrijpen. 

Wij vinden Karin zeer kundig en ontzettend lief en daardoor voelden wij ons altijd veilig en op ons gemak. Wij zijn heel blij met de therapie en kunnen het alleen maar aanbevelen."


Mirjam en Alexander

bottom of page