top of page
 • Voor wie is Bibione?
  kinderen van 0-18 maanden (babytherapie) kinderen van 0 – 4 jaar(coachen) de ouders van de kinderen (liefst beiden maar sowieso de moeder)
 • Wat zijn de tarieven?
  Eerste gesprek € 110,00 (duur 1,5 uur met intake). Vervolg afspraken (verschilt van 1 – 1 ½ uur) per keer € 90,00. Skype- of zoomconsult* (per uur) € 60,00. Telefonisch consult** (15 minuten) € 20,00. Voor trainigen, lezingen en workshops gelden andere prijzen dus neem even contact op als je wil weten wat die zijn. Alle prijzen zijn incl 21% BTW. Betaling consult kan direct via pin betaling of bankoverschrijving middels factuur. Je ontvangt altijd een factuur achteraf via de mail. Vergoeding via zorgverzekering is helaas niet mogelijk. Coachingskosten kunnen in sommige situaties worden opgevoerd als aftrekpost voor inkomstenbelasting in het kader van persoonlijke ontwikkeling. Een werkgever vergoedt soms coaching als het gaat om re-integratie, preventie of persoonlijke ontwikkeling. Vraag hiernaar bij je werkgever. * Skype- of zoomconsult is alleen mogelijk als vervolgconsult. Een eerste contact is altijd een contact waarbij we elkaar ontmoeten omdat ik jullie dan beter kan begeleiden. Vragen over huilen en uitleg en/of betekenis van de Dunstan babytaal huiltjes kunnen wel via zoom (of telefoon). **Telefonische consulten zijn bedoelt voor korte vragen over prenatale therapie maar ook voor hulpverleners die vragen hebben over cliënten en bijvoorbeeld behoefte hebben aan informatie of supervisie.
 • Advies en vragen
  Baby’s en kinderen hebben andere manieren van beleven en van tegen de wereld aankijken. Als ouders zijn we ons dat niet altijd bewust. Als ze dan instinctief reageren op geestelijk of lichamelijk ongemak snappen we dat niet. Bij vragen over ontwikkeling, slapen, voeding, gedrag, gewoontes, verwennen, spelen, troosten en huilen probeer ik tips te geven die ouders en kinderen weer dichter bij elkaar brengt. Ouders zo coachen dat ze vanuit hun eigen wijsheid en kracht hun ouderschap vorm kunnen geven is mijn doel. Het adviseren kun je zien als aanvulling op de kraamtijd, de huisarts, het consultatiebureau en het eigen netwerk van de ouders. Het is een ondersteuning naar een rustige, tevreden en gelukkige baby. Vragen als : “hoe moet ik mijn baby kleden”, “mag ik wel of niet naar haar toe als ze huilt”, “hoe zorg ik dat we in een ritme komen” of “mag ze bij ons op de kamer slapen” zijn de vragen waar we vast samen uitkomen.
 • Wanneer is therapie zinvol?
  Bij het signaleren van de volgende symptomen: - Onrustig zijn en snel overprikkeld - Afwezig of passief zijn - Overstrekken of verstijven - Veel en langdurig huilen - Moeilijk eten of drinken - Reflux (spugen) - Wegkijken of hoofd omdraaien - Slaapproblemen als hazenslaapjes of niet in slaap kunnen vallen - Niet goed groeien Therapie is zinvol als je merkt dat je baby niet lekker in zijn vel zit en er geen verbetering optreedt nadat je de tips van het coachen hebt toegepast. Maar ook na een stressvolle zwangerschap, een moeilijke bevalling, een postnatale depressie, een ziekenhuisopname of een andere gebeurtenis die je baby van slag heeft gebracht.
 • Hoe werkt een behandeling
  Naar aanleiding van telefonisch contact, of naar aanleiding van je appje of email, wordt een afspraak gemaakt voor op de praktijk. Tijdens de eerste behandeling beginnen we met het in kaart brengen van de voorgeschiedenis van de baby waarna de daadwerkelijke behandeling volgt (deze eerste behandeling duurt daarom vaak anderhalf uur). Tijdens de behandelsessie letten we op hoe de baby reageert op wat er gezegd wordt. Aan de hand van de lichaamstaal van de baby sporen we de blokkades op. Door erover te praten of door soms het zacht aanraken van bepaalde plekken gaat de baby reageren. Omdat dit de plekken zijn waar hij/zij vroeger stress heeft ondervonden zal de emotionele pijn naar buiten komen. Dit is meestal in de vorm van huilen. Dit uiten is belangrijk want door verdriet, spanning en boosheid te ontladen verdwijnt de blokkade. Het is belangrijk altijd te werken vanuit een warme betrokkenheid met de baby en alleen met zijn/haar goedkeuring. Door steun te bieden waar nodig en altijd te zorgen voor voldoende veiligheid kan de baby de ruimte krijgen om zijn gevoelens te uiten en te verwerken. Het behandelen bestaat uit het werken aan emotionele blokkades die tot lichamelijke klachten hebben geleid en is daarom niet te vergelijken met (baby)massage, fysiotherapie of ostheopathie. De behandeling duurt meestal één tot anderhalf uur. Soms zijn een paar behandelingen genoeg maar de ervaring leert dat als een baby erg veel heeft meegemaakt er meerdere behandelingen nodig zullen zijn. Voor baby's meestal drie tot vijf behandelingen, voor ouderen kinderen vijf tot acht. Vervolgafspraken worden altijd in overleg met jullie als ouders afsgesproken.
 • Hoe kan ik een afspraak maken?
  Voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van informatie kunt u op de volgende momenten bellen: ma-di-wo-do: 8.00 - 16.00 uur Telefoonnummer: 06 –17328 562 Natuurlijk ben ik ook altijd bereikbaar via app en via het emailformulier op de contactpagina.
 • Hoe kan ik me opgeven voor een cursus?
  Als u zich wilt opgeven voor een cursus of informatieavond dan kunt u dat doen via de contactformulier op de contactpagina of via telefoonnummer 06-17328562. Als u liever bij u thuis een cursus of avond wilt organiseren kan dat ook; er worden dan wel reiskosten in rekening gebracht.
bottom of page